Operator blending

Mark is operator blending en werkt al enige jaren met veel plezier bij De Oliebron. Naast de uitdagende werkzaamheden beleeft hij ook veel plezier met zijn collega’s.

‘Ik ben Mark en ik ben operator blending bij de Oliebron. Wij lossen hier tankwagens en schepen. Vervolgens verpompen wij alle vracht naar verschillende silo’s en voegen er stoffen (additieven) aan toe. We hebben met veel verschillende afdelingen te maken en lopen ook regelmatig binnen bij het laboratorium. Samen met de analisten waarborgen we zo de kwaliteit van de verschillende soorten oliën.

Geen hoogtevrees hebben

Wanneer een boot is gelost, komt alles terecht in hoge silo’s. Als operator blending loop je regelmatig naar boven om te controleren of dit allemaal goed verloopt. Je moet geen hoogtevrees hebben, want deze silo’s zijn meer dan tien meter hoog. Als blender is jouw belangrijkste taak om een kwalitatief goede olie te maken en hierbij goed te letten op de veiligheid. We werken met oliën en deze kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu. Het is heel afwisselend werk en ik werk zowel buiten als binnen.

Escape room met collega’s

We gaan hier goed met elkaar om. Ook buiten de werkvloer doen we leuke dingen met elkaar. Zo zijn we vorig jaar naar een escape room geweest om zo eens in een andere setting met elkaar om te gaan dan enkel in de fabriek. De Oliebron biedt mij vastigheid en zekerheid. Om hier succesvol te kunnen zijn, is het belangrijk dat je leergierig bent. Er bestaat geen officieel opleiding tot blender, dus zodra je hier komt werken, krijg je een interne opleiding van circa zes maanden.

Zie jij het zitten om als operator blending bij De Oliebron te werken?

Solliciteer dan meteen bij De Oliebron in Zwijndrecht.’

Operator vacatures